Pihalni orkester obcine Sentilj- Paloma

Uradna stran orkestra

Kdo smo

KRATEK OPIS DELOVANJA GODBE

 
 

Začetek godbe sega v leto 1933, ko se je skupina intuzijastov iz Šentilja, Ceršaka in Selnice ob Muri odločila ustanoviti godbo. Takrat se je imenovala ŠENTILJSKA GODBA. Najprej so igrali samo na svojih zabavah, a sčasoma je bilo teh nastopov vedno več. Tudi število godbenikov se je iz prvih 15 vedno večalo.

Med II. svetovno vojno se je godba razšla in ponovno začela delovati po vojni kot sekcija gasilskega društva Šentilj. Godba se je kvalitetno in kvantitetno izpolnjevala, leta 1960 je štela 25 članov, ob praznovanju 50. letnice leta 1983 pa kar 54 članov. 

Skozi vsa ta leta so se menjavali godbeniki in dirigenti. Za godbo je bila največja prelomnica, ko je dirigentsko palico prevzel prof. g. Janez Kopše iz Maribora. Godba je na kvalitetni ravni zelo napredovala, predvsem zaradi povsem drugačnega pristopa dela in zahtevnejšega repertoarja. 

Znotraj godbe deluje tudi sekcija BIG BAND. 

Pihalni orkester občine Šentilj – Paloma danes šteje 35 članov. Godbeniki se redno udeležujejo raznih revij, srečanj in tekmovanj. Na vajah in na nastopih se letno zberejo tudi do 100 krat, kar kaže da jim druženja ne manjka.

Predsednik godbe je od leta 1999 Peter Pečenik.